Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
На пистата

Легендарен австриец открива ски сезона в Банско

Традицията едни от най-великите скиори за всички времена да откриват сезона в Банско ще продължи и тази година. Австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и световен шампион, официално ще даде старт на 16-ата зимна кампания в пиринския курорт на 15 декември. 

51-годишният някогашен феноменален спускач се завръща на Бъндеришка поляна след откриването през 2009 година, когато бе в Банско за първи път. 

Той прие поканата да дойде отново и също ще донесе подарък за превърналата се вече в музей на ските Стена на славата в култовия бар "Хепи Енд". 

В славната си кариера Ортлиб печели олимпийското злато през 1992 година на Игрите в Албервил (Франция), където триумфира в спускането - неговата коронна дисциплина. Четири години по-късно Ортлиб взема и световната титла в Сиера Невада (Испания). Там също е на върха в спускането. 

За Световната купа, в която дебютира на 21 години, има 4 победи и 20 подиума, а 60 пъти се класира в топ 10. 

През 1994 година Отрлиб печели с спускането на легендарната австрийска писта "Щрайф" в Кицбюел. Той прекратява блестящата си кариера през 1999 година след контузия на тренировка пак на "Щрайф". В последствие влиза в политиката и е избран за депутат от крайно дясната Национална партия. Към днешна дата се занимава с бизнес и притежава 4-звездния хотел "Монтана" в ексклузивния алпийски курорт Лех.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading