Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
На пистата

Пирин Голф посрещна за дванадесети път Volvo World Golf Challenge

Най-стария голф турнир в България Volvo World Golf Challenge се проведе на шампионското игрище край Разлог.  На 26 август се проведе дванадесетото издание на най-стария голф турнир в България – Volvo World Golf Challenge. Голф турнирът на Volvo се организира от Мото-Пфое за дванадесета поредна година.

Състезанието е част от международната надпревара Volvo World Golf Challenge – едно от най-популярните и вълнуващи голф предизвикателства, което от 1988 г. насам събира запалени голфъри от цял свят.

След оспорвана надпревара в дивизия А първото място завоюва 22-годишния Фабио Фурнари с 74 удара грос резултат. Той спечели голямата награда, осигурена от Мото-Пфое – участие в Световните финали на Volvo World Golf Challenge в Швеция. Стефан Кралчев зае почетното второ място със 75 удара, а Александър Евтимов стана трети със 76.

88 състезатели, разделени в три дивизии, взеха участие в тазгодишното издание на престижния голф турнир, който се проведе на шампионското игрище край Разлог.

В дивизия А (хендикап 0-9) форматът бе индивидуален строукплей на 18 дупки, а в B дивизия (хендикап 10-19) и C дивизия (хендикап 20-28) играчите се състезаваха във формат индивидуален стейбълфорд на 18 дупки. В дивизия B, на второ място се класира Роберто Младенов с 37 точло, следван от Ивайло Филипов с 36. В С дивизия с 33 точки втори стана Емил Томов и трети Алекс Божилов 33. Победителите в дивизии В и С – Илия Кирчев с 37 точки и Бойка Мицанска с 34 точки нетен резултат, спечелиха ваучери за уикенд в луксозен комплекс в Банско и тестово пътуване с новото Volvo XC60.

Най-добра дама в грос класирането стана Стефани Скоканска, която тази година навърши 18-години. Най-новият SUV модел на Volvo – XC60, беше специалната изненада за участниците в турнира и гостите на Пирин голф и Кънтри Клуб. Той беше обявен и като награда за удар Hole-in-one, но нито един от играчите не успя да осъществи заветния удар. Всички те обаче имаха възможност да тестват автомобила, както и останалите модели от гамата на Volvo.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading