Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Децата на Банско

Учениците в община Банско пишат грамотно

Община Банско организира пето юбилейно състезание по български език за ученици от IV клас на територията на общината под надслов ,,Аз пиша грамотно". Тази инициатива е посветена на народните будители и цели да стимулира желанието на учениците за добро владеене на българския език, както и техния състезателен дух.

Домакини на състезанието тази година бяха победителите от миналогодишното издание - ОУ,,Св.Св. Кирил и Методий", с.Места. Включиха се отбори от НУ,,Св.Паисий Хилендарски", гр.Банско, СУ ,,Неофит Рилски" - гр.Банско ,ОУ ,,Св.Климент Охридски", гр.Добринище и ОУ,,Св.св.Кирил и Методий", с.Места.

Съревнованието се проведе в два кръга. В първи кръг се оценяваха индивидуални знания на всеки един ученик чрез диктовка и четене с разбиране. Във втори кръг отборите отговаряха на зададените им въпроси по правопис и граматика. Тричленният състав на комисията определи за победители учениците от ОУ,,Св.Климент Охридски", гр.Добринище, които заслужиха призовата купа, връчена им от общинския образователен експерт, г-жа Иванка Бонкина. Всички участници в състезанието получиха награди, осигурени от община Банско.

Добавете коментар


Въведете защитния код
Обнови
Въведете защитния код

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading