Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Децата на Банско

ПГЕЕ – гр.Банско с участие на изложение „Младежко техническо творчество” в гр. Горна Оряховица

Професионалната гимназия по електроника и енергетика със съдействието на Община Банско взе участие в Третото национално изложение - конкурс „Младежко техническо творчество” в град Горна Оряховица. Училището се нареди сред 50-те отбора с представители оттехническите университети в Русе, Габрово, София, Химикотехнологичен и металургичен университет – гр. София, професионални гимназии по мехатроника, машиностроене, електроника, енергетика, електротехника, транспорт, роботика от цялата страна. Учителите получиха възможността да участват в организирани дискусионни форуми и обучителни курсове.

Ученикът от ПГЕЕ Георги Балев под ръководството на инж. Димитър Денизов представи разработката „Цветомузикална мълния и светлинни ефекти”. Славка Балева се включи в  обучение по електроника и програмиране за PIC  микроконтролери и обучение по роботика, насочени към бъдещето - роботика, мехатроника, ново покоение Индустрия 4.0.

Участниците от ПГЕЕ – гр. Банско се представиха достойно и засвидетелстваха възможностите за развитие на професионалното образование. Форумът се превърна в своеобразна платформа за иновативни идеи, партньорства и добри практики, а науката и бизнесът се срещнаха за пореден път, за да си подадат ръка за нови бъдещи проекти.

Добавете коментар


Въведете защитния код
Обнови
Въведете защитния код

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading