Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

„Айрън брадърс“ с номинация за награда от LUXURY Property AWARDS 2018

Ковачите от банската фирма „Айрън брадърс“ са номинирани за награда от 8-ото издание на престижния конкурс LUXURY Property AWARDS 2018, съобщиха организаторите от „ВИП Комюникейшън“. Те вече традиционно отличават строителството от високия клас, което доказва, че е на европейско и световно ниво. 

Тази година уникалните стари занаяти са на фокус в състезанието, изхода от което ще решава международно жури с председател Клифърд Джон Портлок – един от водещите индустриалци в Англия. В комисията ще участват строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби, главни редактори и журналисти. Над 40 печатни и електронни медии отразяват събитието, което журналистите определиха като българските строителни Оскари.
„Художественото коване е сред отличителните белези в интериора и екстериора на луксозните сгради не само в България, но и по света, обработката на метал е един от най-старите занаяти в историята на човечеството, а изделията от ковано желязо са доказали своята функционалност и непреходност в модата“, обосновават се от „ВИП Комюникейшън“. 
За фирмата от Банско те съобщават, че е с над 15-годишен опит и изработва на ръка уникални и неповторими изделия като полилеи, фенери, парапети, врати и други продукти за интериора и екстериора, които изглеждат модерно и в същото време създават чувство на уют. „Произведенията на „Айрън брадърс“ са без аналог в България и със своята красота и функционалност внасят допълнителен стил и класа в дома, офиса, хотела, заведението или градината“, е категоричното им мнение, което „Банско Утре“ споделя безусловно. 
Още преди братя Сарафови да стигнат върха, ние изковахме едно интервю с по-големия от тях – Радослав, в което той за първи път публично сподели, че когато държи чука, се усеща все едно върти четка, както и как е налял основите на този нов за Банско занаят в малката семейна ковачница в покрайнините на града. Също и за какво мечтае човек, който се пече на 1300 градуса, за да прави изкуство.
Преди да направи фирмата тук с брат си Георги, Радо е работел на кораб на Френската Ривиера, а после отказал на един от четиримата най-добри майстори в обработката на желязо в света – холандеца Хуб Сенсен, да отиде при него. Тогава чужденецът сам дошъл в Банско и лично му предал тънкостите в занаята. 
Наградите в конкурса LUXURY Property AWARDS 2018, който почти гарантирано ще изстреля и тези банскалии под прожекторите, ще се раздават на 10 октомври в балната зала на хотел Premier Best Western – София. Категориите са разнообразни: за цялостен принос в луксозното строителство и архитектура, за жилищно, обществено строителство и луксозен морски, планински и градски комплекс, за идеен проект, пространствен дизайн за интериор и екстериор, мебелен дизайн, реновирана сграда, локация на годината и други. Има и две нови направления в номинациите – награди за брокери и агенции на недвижими имоти, както персонални призове за архитекти, строители и инвеститори. Малки и големи общини пък ще бъдат отличени за техните благоустройствени проекти. 
Събитието ще популяризира и инициативата на „ВИП Комюникейшън“ за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Партньори са Камарата на архитектите в България, Българската предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата.

Източник: Вестник "Банско утре"

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading