Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Селата в община Банско с посещения на лекари-стажанти

 Във всички населени места на територията на община Банско се изпълняват безплатни профилактични прегледи на населението.

 

Дейността е част от заложените мерки в изпълнявания от администрацията проект „Трансфер на иновации в здравеопазването” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ.

Общо тридесет стажанти, магистри лекари или медицински сестри, поетапно ще бъдат командировани в рамките на проекта, за да осигуряват равен достъп до здравеопазване на населението в малките населени места от общината. „В голяма част от селата ни няма постоянно медицинско присъствие. С дейностите по този проект ще осигурим такова присъствие, поне за срока на неговото изпълнение.

Хората, голяма част от които са възрастни, ще преминат през лекарски прегледи и ще получат квалифицирано мнение за своя здравен статус” коментира кметът Георги Икономов. Допълнително, за подобряване на медицинската мрежа, се ремонтират медицинските кабинети в селата. Те ще бъдат оборудвани с медицинска техника и материали от първа необходимост.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading