Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Студент Югозападния университет за втора поредна година е лауреат на Националния конкурс „Носители на просвета“

Александра Димитрова Клечорова е класирана на трето място в категорията за „Кратко есе“ на конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети и МОН. Заглавието на есето бе: „Човекът и проСветата“.

Ден след дипломирането си като магистър журналист във Филологическия факултета Александра отново бе класирана в конкурса, на които се явява и печели втора година.

Миналата година есето ѝ отново бе класирано на трето място, а на първо журито присъди награда на още една възпитаничка на факултета – Цветелина Митова.

Александра Клечорова през последните 3 години прослави своя факултет и ЮЗУ с номинацията си във престижния конкурс „Студент на годината“. В него тя бе класирана заради създадения от нея двугодишен курс „Весели ръчички“ в Банско, заради който бе определена като млад иноватор и педагог. 

Отново в интервал от две поредни години е носител на награди от Националните студентски четения, организирани от ЮЗУ. Тя представи два доклада – на диалектоложка и журналистическа тема.

Клечорова успешно завърши бакалавърската си степен в специалност „Българска филология“ и получи плакет за отличен успех от ректора на ЮЗУ. Преди година тя представи на държавния си изпит дипломна работа за говора на родния ѝ град Банско в обем от 300 страници.

Другите награди, които Александра получи, са от конкурси на национално ниво като – конкурс за есе, организиран от Националното сдружение на българските учени, конкурс за есе, организиран от община Ямбол.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading