Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Напредва работата по завода за балони в Баня

Заводът се намира в близост до минералния басейн край селото, строителството му вече е завършено и в момента е започнало набирането на работници. Това заяви кметът на селото Мария Юрганчева. По думите и първоначално ще бъдат наети на работа 20 души, а след това още 30.

Мария Юрганева, кмет на село Баня: "В момента се набират 5 човека шивачи, които ще бъдат обучавани в завод, доколкото знам в Русия, защото това все пак е специфична работа, така че да имат някакъв опит преди да дойдат другите работници. Инвеститорът е руснак, който при срещата ми с него каза, че е влюбен в нашия район и иска тука да инвестира, и тука да остане човека да живее. Доколкото знам има и апартамент в Банско, така че този човек се позиционира твърдо в нашия район."
От кметството се надяват, че повечето от хората, които ще започнат работа в новия завод ще са местни от селото или от района.

Мария Юрганчева: "Защото все пак това е на наша територия и в крайна сметка плащането на транспортни разходи ще бъде икономисани. Истината е, че в момента в Баня има даже недостиг на работна ръка така че вярвам, че хората ще бъдат тука от Баня, защото целият район се занимава с туризъм в момента."
В завода, освен че ще се произвеждат нови балони и батути, ще се извършват и ремонти на стари. Инвестицията по информация на местното кметство е на стойност около 2 милиона евро.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading