Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Глобиха мъж от Разлог за незаконна сеч

21-годишният Марио Кърталов от Разлог отнесе 1000 лева глоба за незаконна сеч. Младият мъж бе изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд – Разлог и обвинен за сечта на 10 броя дървета от бял бор с обща кубатура от 2.12 куб. м.

Заради чистото му съдебно минало той бе освободен от наказателна отговорност и му бе наложено административно наказание в размер на минималното предвидено по закон от 1000 лева. Заради ниската стойност на отсечения материал, възлизаща на 140 лева, случаят бе счетен за маловажен, което също допринесе за смекчаване наказанието на подсъдимия. Освен солидната санкция Кърталов бе осъден да заплати и направените разноски за експертиза в размер на 338 лева.

М. Кърталов бе обвинен в незаконна сеч и изправен на подсъдимата скамейка, след като е заловен от двама горски служители към „ДГС Разлог” да поваля дървета от бял бор в охранителен участък Катарино. При обход на участъка горските  чули в района работещ моторен трион и се отправили по посока на шума. Там заварили подсъдимия, който след повалянето на дърветата ги разкроявал на секции от по четири метра. Подсъдимият бил придружен от брат си, който обаче след появата на горските взел резачката и избягал.Струма

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading