Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Банско и българските ски курорти в топ 10 на Европа

Българските ски курорти - Банско, Витоша и Пампорово са в топ 10 на Европа, като класацията е въз основа на дневните разходи за настаняване и ски карти. Информацията е на германския вестник "Билд", който се позовава на данни на известна туристическата търсачка. Според класацията Витоша е най-изгодният ценови курорт в Европа.

Според класацията, ако любителите на зимните спортове искат да се отдадат на хобито си за по-малко пари - абсолютният номер едно е Витоша. Авторите на сравнението уточняват, че повечето писти тук са лесни, има и по-стръмни. На ден пързалянето излиза 18 евро, а заедно с настаняването общите разходи са 69 евро.

Само за сравнение рекордьор е ски курорта Лех ам Арлберг в Австрия с общи разходи от близо 650 евро на ден, което е 9 пъти по-скъпо от Витоша.

Сред най-изгодните 10 в списъка Банско е на на 4-о място, Пампорово на 6-о. Тук е и руският зимен курорт Красная Поляна, чешкият Божи Дар и други.

Според класацията най-скъпо на любителите на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария,където в прочути курорти трябва да приготвят между 500 до 600 евро на ден.

Традиционно ски сезонът у нас ще бъде открит през декември. Очакванията са между 5 и 10% повече туристи да посетят страната ни през зимата.

 

 

Източник: БНТ

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading