Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

В навечерието на Деня на българските будители...

"Всеки град има своите паметни дати, ознаменуващи важни за местната общности събития. Днес, в навечерието на Деня на българските будители – просветители, книжовници, революционери, две учебни заведения в Банско празнуваха своите светли годишнини.

Професионалната гимназия по електроника и енергетика отброи своята 50 годишнина от основаването си, а Средно училище „Неофит Рилски” отбеляза 170 години от създаването си през далечната 1847 година. Какъв по-подходящ момент за честване от Деня на будителите?! Нали днешните учители са нашите съвременни будители?! Пожелавам им целенасочеността и вдъхновението на Паисий и Неофит Рилски, на Левски и Ботев, на Вазов и Славейков в защита на българския национален дух и духовност. Защото ценностите и най-вече познанията, които дава образованието, са непреходни. Те дават силата и увереността в утрешния ден.

Отправям своята почит към всички учители и директори, дали и продължаващи да дават своя принос за развитието на двете учебни заведения в нашия град. На учениците използвам възможността да напомня, че бъдещето принадлежи на знаещите и можещите.

На добър час към следващите юбилейни чествания!"

С тези думи днес кметът Георги Икономов поздрави днес всички преподаватели от община Банско.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading