Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Утре даваме старт на THREE MOUNTAINS HARD ENDURO BANSKO 2017

Остана по-малко от ден от стартовете на THREE MOUNTAINS HARD ENDURO BANSKO 2017. Общата дължина на трасето е 92 км., като състезателите ще могат да презареждат на 44 км. Втората част е с по-висока трудност и има два хилклайминга.

Началото ще бъде дадено на начална станция на кабинковият лифт 10:00 часа в Събота.

Ще се кара по маршрут от естествени препятствия, като състезателите се ориентират по GPS. Минава се прз пресечени  и гористи местности, а веднага след старта трасето включва влизане в река Глазне.

Маршрутът е много интересен, като на доста места се кара по горски пътища, затова организаторите предупреждават участниците да бъдат внимателни по скоростните отсечки и кръстовища за туристи, джипове , дървари и други. 

Има две спускания по била със  „живи камъни”, където състезателите трябва да бъдат много внимателни. На пръв поглед не изглеждат стръмни, но спирането е трудно.

Пресичат се няколко реки. В по голямата си част трасето е сухо, но има кални участъци и улей с мъх и камъни. Каране по стръмни странични наклони няма.
По – интересните точки по трасето са:
01 – 500 метра след старта има 20 метрово изкачване по сипей ;
02 – 700 метра след старта – влизане в реката за 100 метра и атрактивно излизане.
03 – SS_1 - контрола e стръмно 50 метрово изкачване на две нива през път , на върха.
04 – Изкачване през сипей – тракта е по път който завършва със сипей в който има очертано минаване.
05 – Презареждане. Веднага след презареждането се излиза на асфалтов път и се кара по него около километър. Тук имат ограничение на скороста от 50 км.
06 – SS_2-Хилклайминг
07- Опасен участък (маркиран с череп) непосредствено след SS_2 има изкачване по било и спускане по ръба на една могила в която има изкоп .
08 – Влизане под моста – стръмно спускане, което излиза (не пряко/има площадка за спиране) към асфалтовия път.
09 – Контрола.
08- Изкачване на стръмен участък – участъка е на две нива в борова гора. 
Финалът е на язовира.
 
Вторият ден - Неделя, стартът е  в бившите казарми от 10:00 часа. Трасето е изключително атрактивно, люлки, трап, вертикални гуми, големи дървета за прескачане, влизане вътре в казармата по етажите със стълби.

 

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading