Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Богатствата на Банско - Ива Павлевичина

Ива Павлевичина - перла от школата на Марин Бърдарев. Тя е на 12 години и учи в ОУ ,,Св.Климент Охридски" – Добринще. Красотата на тази чаровница е олицетворение на любовта между Банско и Добринище. Баща и е от Добринище, а майка и е банскалийка. Обича и двете места по равно. Не ги дели.

Ива пее от ранна деска възраст, още от деската градина. Усъвършенства се при младия и талантлив учител по музика Марин Бърдарев. Нейни сериозни и по-значителни изяви на сцена са две участия в конкусра „Орфееви таланти“, където печели два златни медала. Участвала е и в конкурса „Орфеево изворче“ - печели първо място и златен медал.

Златен медал и за участие в „Радио Благоевград“ както и предметна награда отново от „Радио Благоевград“.

Ива е участвала и в прослушването на „Детски Пирин фолк“ Сандански. Има и множество участия на родна сцена на събития в Банско и в Добринище. Ива е известната и с нейната песен която е включена в учебника по музика за втори клас.

Нейната песен е харесана от издателите на учебника, които я чули в музикалният сайт за видео споделяне – YouTube и заедно с Марин Бърдарев решават да я включват в учбеника.

Да и пожелаем успех и много музикални изяви занапред!

 

*** Текст и снимки : Георги Ангелов

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading