Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Банско - Зимна столица и летен оазис

Банско. До скоро тази дума веднага извикваше в съзнанието ни пленителни зимни картини, бял пухкав сняг, перфектни писти, световни и европейски купи по ски и сноуборд. До скоро... Вече няколко години, обаче думата Банско съвсем не се свързва само със зимата...

Банско се превърна в популярна, страхотна и търсена лятна дестинация не само за българи, а и за гърци, македонци, румънци, германци, руснаци и много други.

Голяма част от хотелите започнаха да работят целогодишно. Уникалните, зелени и прохладни градини на механите се превръщат в притегателна сила за всички, които искат да опитат истинските бански специалитети.

Целият град е облечен в цветна премяна и всеки посетил Банско се потапя в красиво озелененият и площад и улици. След ремонта и постоянната поддръжка на парка, той е мястото, което събира ежедневно стотици майки с деца и младежи по своите детски кътове и кафета.

Банско. Банско отдавна вече не е само история, музеи и страхотна архитектура. Отдавна вече хората не идват, само заради прохладната ни Пирин планина. Банско за няколко години се превърна в град с богат фестивален афиш. Едва ли са много градовете, които могат да се похвалят с театрален, джаз и оперен фестивал, фестивали за модерна и балканска музика, филмов фестивал и др. Едва ли има много градове, в които да има цяло лято културни вечери, събиращи стотици туристи и местни хора, които се наслаждават на вече позабравени български традиции и занаяти. Едва ли има много градове с толкова богата програма от изложби, демонстрации, културни и музикални събития...

Това е Банско...нашето Банско...

 

Текст: Димитър Мацурев

Снимки: Георги Ангелов и Димитър Мацурев

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading