Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Мюзикълът "Котки" закри Банско Опера Фест 2017

 Мюзикълът "Котки"  закри Банско Опера Фест 2017. Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър събра под звездите на площада в Банско стотици банскалии и гости на града.

Зрителите се насладиха на уникалното изпълнение под музикален съпровод на живо и със сигурност дълго ще помнят тази страхотна вечер в Банско. За пореден път града под Тодорка показа силата на фестивалният си афиш и това, че Банско вече не е само зимен курорт.

Адаптацията по романа на Нобеловия лауреат Т. С. Елиът "Популярна книга за котките от Стария опосум", мюзикълът "Котки" е виртуозен синтез между три изкуства - музика, танц и поезия, през погледа на гения Андрю Лойд Уебър, автор на най-известните мюзикъли като "Фантомът от операта", "Исус Христос суперзвезда", "Евита" и други, играни по театралните сцени на пет континента.

"Котки" е представен за първи път в Уест Енд в Лондон през 1981 година. През 1982 г. в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей. Печели критиката и публиката и много награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и "Тони".

Лондонската постановка се играе непрекъснато 21 години, а на Бродуей - 18 години, с което и двете поставят рекорд. Мюзикълът "Котки" е преведен на над 20 езика, а през 1998 г. е "превърнат" и в тв филм.

 

Снимки: Георги Ангелов

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading