Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Лятна филмомания в подножието на Пирин планина

От 26 до 29 юли Банско ще бъде задължителна спирка от лятната ваканция за стотици киномани, любители на екстремното и приключенско кино.

В дните на „Лятната филмомания под звездите” ще бъдат прожектирани 13 филма, разкриващи вълнуващи моменти от живота на десетки професионалисти, търсачи на силни усещания.

Селекцията от най-добрите филми от програмата на „Международния Банскофилмфест” ще пренесе киноманите в непознати места от цял свят. Зрителите ще имат възможността безплатно да гледат уникални кадри, заснети на едни от най-красивите, труднодостъпни места на планетата и да се пренесат до изключително интересни места –от Мадагаскар до Алеутските острови, ще се изкачат до най-високия връх в Якутия и в целия Североизточен Сибир – пик Победа, ще пътешестват нощем през лунните пейзажи на Юта до горите край тихоокеанското крайбрежие на американския Северозапад и ред други приключенски пътешествия, едно от които ще разкрие колко скъпо струва страстта към планините и това, че най-опасно е, когато човек спре да мечтае.

Прожекциите започват в 21:00 часа на площад „Никола Вапцаров“. При дъждовно време Голямата зала за НЧ „Никола Вапцаров” ще се превърне с своеобразен дом на киното.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading