Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Районът

Дариха над 40 000 лева за "Кончето"

 
150 доброволци от цялата страна изкачиха на гръб тон и половина вода, цимент, пясък, бетон и желязо за новия заслон "Кончето" в Пирин.

Много хора дариха хранителни продукти и материали. Само през последния месец постъпиха нови 20 415 лева, с което общата сума е вече над 40 000 лева.

"Старият заслон беше демонтиран и сортиран на пакети за сваляне с хеликоптер. За съжаление по-голямата част от дървения материал е много изгнил и няма да може да се използва за възстановяване на заслона като музей", отчете пред БТА председателят на Асоциация на планинските водачи Орлин Чачановски. Направен е навес и е опъната палатка, под които да спят хората работещи горе.

"Всичко, което можеше да се свали на гръб е свалено до хижа "Яворов", включително огромно количество отпадъци под стария заслон. Половината от новия заслон е преместен от Разлог до хижа "Яворов". Между 10 и 14 септември се очаква готовите елементи за новия заслон да бъдат транспортирани на място с хеликоптер и да започне тяхното сглобяване", каза Орлин Чачановски.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading