Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Районът

Бум на български и чужди туристи в село Баня през лятото

Село Баня или както още е известно като Гулиина Баня се намира между три красиви планини - Пирин, Рила и Родопи, на 5 километра от Разлог и Банско. Баня е най-старото селище в красивата Разложка котловина. Селото и околностите са осеяни с археoлогически ценности, останали от епохата на великите траки, и десетки стари възрожденски сгради. В землището на село Баня има над 75 минерални извори със средна температура на водата от 45° до 70°С, които се използват предимно за балнеология, SPA, открити и закрити плувни басейни, а също и в старата градска минерална баня. 

На 100% е заета легловата база през лятото в Разложкото село Баня. Селото се посещава както от български, така и от чужди туристи.
Добрата инвестиционна програма на община Разлог и предоставените й за стопанисване минерални води, са създали предпоставки за милиони инвестиции за развитие на туризма в Баня.
Освен уютните къщи за гости и малките хотели, през последните години община Разлог е привлякла в Баня мощни инвеститори и са се открили огромни хотелски комплекси, които обогатяват палитрата от гости.
Много инвестиции подобряват инфраструктурата и стандарта на живот в селото, което е предпочитано и за живеене.
Със съчетанието на минералното и природно богатство, култура, история и традиции, гостоприемно местно население, Баня се превръща в атрактивна и предпочитана дестинация за хиляди туристи през лятото.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading