Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Районът

Обновяват гимназия в Разлог по европейски проект

С първа копка днес бе даден старт на ремонта на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог. На официалната церемония присъстваха кметът на общината - инж. Красимир Герчев, общински съветници, общински служители, граждани, учители и ученици.

Общата стойност на ремонтните работи е 1 297 650,04 лева. По проекта „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостното подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог” се предвижда в учебния корпус и в общежитието да се извърши цялостен ремонт и топлинно изолиране на покрива, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет.

Ще се изпълнят допълнителни работи в помещенията на учебния корпус – фоайета, коридори, кабинети на първия етаж, работилници, стаи за персонал и кухня. Ремонтните дейности ще обхванат и електрическата инсталация, балконските парапети, които са в лошо състояние, цялостен ремонт ще се извърши на съществуващите санитарни помещения и ще се обособят нови такива. В общежитието ще се изгради нова отоплителна инсталация на пелети, а в учебния корпус ще бъде подменен котелът с нов, който има по-висок коефициент на полезно действие.

Предвиденото за закупуване оборудване по проекта включва трактор, селскостопански машини - плуг, култиватор за окопни култури, сеялка, картофосадачка и картофовадачка. Лабораторията на училището ще бъде оборудвана с микроскопи, термометри, лупи, професионален уред за измерване на pH и влажност на почвата, книги и други необходими инструменти и уреди.

С ново оборудване ще бъде и кухнята на общежитието, за която ще бъдат закупени професионална електрическа печка и съдомиялна машина, скара, зленчукорезачка, картофобелачка и други. От закупеното съвременно оборудване и обзавеждане ще се възползват 230 ученици и учители, които учат и работят в училището.

 Източник/www.pirinsko.com
Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading