Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Районът

Радостина Паньова записа клип в Добринище

Обичаната фолклорна певица Радостина Паньова се завърна на мястото, на което е пяла почти всяка ваканция като ученичка. Това се случи по време на снимките на клипа към сватбарската китка "Ой, винце, винце" / Утре е рано неделя".

"Преди 15 години механа "Македонска кръчма" в град Добринище беше мястото, на което пробвах първия ми професионален микрофон", спомня си още изпълнителката, която е възпитаничка на музикалното училище в с. Широка лъка със специалност “Народно пеене” и инструмент пиано.

В сватбарската китка са събрани две познати и обичани песни от Гоцеделчевския край - неразделна част от всяка сватба. Аранжиментът е дело на оркестър "Македонски мерак" с ръководител Веско Маджиров. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов, а танцьорите са от ансамбъл "Чинари".

"Ой, винце, винце"/Утре е рано неделя" е част от албума на Радостина Паньова "Моя истинска любов".

Народна певица Радостина Паньова може да се похвали с няколко награди от фестивали, а за 2010 година беше обявена и за фолклорна изпълнителка на „Фен” ТВ. Получава и най-голямото си признание -  легендата в сръбската музика Шабан Шаулич призна пред медиите, че тя е най-добрата българска певица

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading