Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Районът

„Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра” - село Баня 09.09.2017г.

Втори фолклорен фестивал в село Баня „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра” В село Баня на 09.09.2017г. (събота) ще се проведе вторият фолклорен фестивал в село Баня „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра”, организиран от Кметство Баня и НЧ „Просвета-1908”.

В него ще вземат участие много самодейни състави от цялата страна, които ще разкрият за пореден път красотата на българското и ще ни припомнят, че фолклорът е богатството на нашата нация, завещано от дедите ни и предавано от поколение на поколение.

Ще се демонстрират стари занаяти, типични за нашия край – показване как се обработва лен, точене на юфка, плетене, правене на трахана, приготвяне на кус-кус и др. Ще можете да вкусите от типичните за района гозби и да се насладите на неповторимия вкус на българската кухня! Ще има организирана и изложба на носии, типични за Пиринския край!

Всички състави, които имат желание да вземат участие във фестивала, но все още не са го заявили, могат да го направят на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., gsm: 0887052007

 

Снимка на Народно Читалище Просвета.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading