Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Криминално

Банскалии пострадаха при катастрофа днес

Съпрузи на 60 и 65 години пострадаха след катастрофа на изхода на автомагистрала "Струма" за Благоевград. Инцидентът стана след 11 часа днес.

За щастие, няма опасност за живота на пострадалите. Двамата са приети в МБАЛ-Благоевград с травми на главата и гръдния кош, предаде Бгнес. В момента са на изследвания. Семейството е от Банско, но живеят в София.

Управляваният от мъжа "Нисан" се блъска в острия ъгъл на мантинелата при отбивката в посока пътен възел "Бараково-Кочериново" на Е-79. На това място, където се излиза от ЛОТ-2 на автомагистралата, често стават катастрофи заради указателните табели.

Преди отбивката за излизане от АМ „Струма” в посока Бараково, Кочериново, Рилски манастир и Благоевград, указателните табели са противоречиви. Посока „Кулата” е и направо и надясно.

Направо се продължава до края на ЛОТ-2 при пътен възел „Зелен дол” и ГКПП „Логодаш”. След това чрез двете кръгови по „Зелендолско шосе” се влиза за Благоевград или продължава за Кулата. Този е по-дългият и по-малко предпочитан вариант.

Болшинството излизат при пътен възел „Кочериново”, където поемат по Е-79, минават през кръговото и покрай Благоевград продължават за Симитли, Сандански и Кулата. Тъй като не познава тези варианти водачът на „Нисан”-а се е двоумял как да постъпи и така се е нанизал на мантинелата. Самите пътни полицаи признават, че тук нещо не е направено както трябва. Проблемът е, че ЛОТ-3.1.

Благоевград-Крупник се строи от три месеца и за да продължиш за Кулата трябва да поемеш по Е-79 по един от двата варианта.

 

Източник: Струма

Снимки: Бгнес

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading