Районът

Богата програма за празника на Разлог

На 11 октомври, а не на 24 октомври, както бе в последните години, ще е празникът на град Разлог тази година. 

Това реши Общинският съвет на свое редовно заседание през февруари. Причината за промяната на датата бе, че така бленуваната и дълго чакана свобода, населеното място получава на 11 октомври 1912 година. Сведения за това има и в историческата книга „Разлог – история, традиции и памет“.

Изложбата „Разлог – древен и млад” ще бъде представена днес от 11.00ч, тя разкрива живота и бита в региона чрез стари снимки от фонда на Исторически музей – Разлог и на любители-фотографи.

Празничният ден – 11.10.  ще започне с отслужването на тържествена света литургия в 09,00 часа църквата „Свето Благовещение”. Ритуалът по вдигане на знамената и полагането на венци и цветя пред паметника на Васил Левски ще започне в 10,30 часа.

Художествено-музикалната програма под надслов „Срещи на мегдана” е от 17,00 часа. На сцената ще се изявят местни творци и самодейци. Празничният концерт е с начало 18,00 часа, като в него ще участват изпълнителите Янко Неделчев, сестрите Мария и Магдалена Филатови, Христо Косашки. Талантът си ще покажат Танцова формация „Накит”, Танцова двойка „Импулс” и Танцов клуб „Пирински наниз”. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Международен турнир по карате за Купа „Пирин” ще има на 13 октомври, на 20 октомври е общинското изложение на български породи животни, отглеждани на територията на общината.

Проявите за празника на Разлог завършват на 21 октомври с шампионата по надтегляне на тежковозни коне.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading