×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/News_2020/Septemvri/23_09_2020
Районът

До късно вечерта на празничния 22 септември продължиха тържествата в град Добринище

Тържествата обединиха Деня на независимостта с Деня на града. Добринище празнува вече 14 години деня, в който с президентски указ е обявен за град.


В празничната програма бяха включени футболен турнир, изложба и фолклорен концерт на градския площад.
Празникът беше уважен от Н.В.ПР. Неврокопски митрополит Серафим, народните представители Елена Ангелинина и Александър Мацурев, общинското ръководство, начело с кмета Иван Кадев, председателя на ОбС Димитър Русков, общински съветници, много граждани и приятели на Добринище.
В приветствието си Иван Кадев заяви, че с огромен респект се отнася към борбения дух на добринищени, високото им човешко достойнство и трудолюбие. „Заслужават уважение вашето отношение към природата и традициите, към усърдието ви да изграждате имидж на града като целогодишен курорт. Добринище се налага като разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен, летен и спа туризъм. Но най-важното е, че Добринище става все по-добро място за живеене, където младите хора остават да живеят, да създават семейства и да отглеждат децата си. Не само родените тук оценяват достойнствата на града – населението му се увеличава и от нови граждани, направили съзнателен избор да живеят тук. Искрено вярвам, че с общи усилия тази тенденция ще продължи и ще стане трайна, а детските градини и училище ще бъдат пълни с детски глъч и смях. Ръководството на Община Банско подкрепя категорично желанието на жителите на Добринище за подобряване условията на живот и развитие на туризма. Това е предвидено и в Програмата за управление на община Банско за периода 2019 – 2023 г. Въпреки трудностите и препятствията, пред които сега всички сме поставени, вярвам, че ще бъдат изпълнени важните проекти и намерения за оптимално и пълноценно използване на природните ресурси, за подобряване инфраструктурата и водоснабдяването на гр. Добринище”, увери общинският кмет.

{gallery}News_2020/Septemvri/23_09_2020{/gallery}

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading