Дългоочакваната родова среща на жителите и на хората с потекло от село Гостун ще се проведе на 28 август 2021 г.

В знак на уважение към възрастните жители на град Добринище, заместник кметовете на община Банско Сашка Въчкова и Стойчо Баненски и началник отдел „Хуманитарни дейности” Йорданка Цакова посетиха пенсионерите в техния клуб и ги поздравиха сърдечно за Великденските празници и големия християнски празник Гергьовден, като им пожелаха здраве и активно дълголетие.

Път II-19 Банско – Гоце Делчев е обезопасен и проходим. През целия ден и до късно вечерта продължиха укрепителните дейности на пропадналия участък на 66-ти километър. Екипи на АПИ насипваха инертни материали, за да се обезопаси компрометираната част от шосето.

 Пчеларите и земеделските производители от община Банско и съседните общини - Разлог, Белица и Якоруда, ще имат възможност да се запознаят с Общата селскостопанска политика през 2020 г. Това ще стане на среща с представители на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ”Земеделие”, на която ще бъдат разяснени политиките на правителството в земеделието. Екипът ще бъде ръководен от зам.-министъра Янко Иванов.

Скални маси се срутиха върху пътя Банско – Гоце Делчев, веднага след моста на р. Места за с. Гостун. Участъкът от шосето е обезопасен незабавно, като е осигурено движението в една от лентите.

Тържествата обединиха Деня на независимостта с Деня на града. Добринище празнува вече 14 години деня, в който с президентски указ е обявен за град.

Ръководството, целият персонал, учениците и децата от ОУ,, Св.св.Кирил и Методий" и ДГ,,Слънце" - с. Места, община Банско, изказват сърдечна благодарност на „РОТАРИ КЛУБ БАНСКО-РАЗЛОГ" за направеното дарение от съдомиялна машина, пералня, ново спално бельо и съдове за превозване на храна, с помощта на които се улеснява работата на служителите и се подобрява материалната база за децата.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading