Новини за Банско

Банско привлече хиляди деца и семейства за Световния ден на снега

Най-големият български зимен курорт Банско привлече хиляди деца и семейства за Световния ден на снега, който бе на 19.0§. Празникът започна в 10 часа на Бъндеришка поляна с официалното откриване от кмета на града Иван Кадев. На събитието присъстваха още зам-кметът Стойчо Баненски и общинските съветници Димитър Русков, Александър Весков и Георги Главчев.

На 19.01.2020 имаше слалом за децата, които могат да карат ски. За тези, които не могат, имаше други забавления – пързаляне с т.нар. туби, дърпане с въже. Освен това имаше  надуваем замък, топли напитки, музика и лакомства за гостите на Бъндеришка поляна над Банско в Световния ден на снега. Цената на лифт картата за деца на възраст до 12 години беше 1 лев.

Празникът събра любителите на планината, снега и зимните спортове в целия свят, а най-добрият планински курорт в България - Банско се включи в него с много забавления за цялото семейство.

На 24, 25 и 26 януари 2020 г. започва Световната купа за жени в Банско.На 19.01.2020г. ски зоната беше посетена и инспектирана от Жан Филип,който вече е - директор на скоростните дисциплини при жените към FIS. Той остана очарован от перфектната подготовка на престижното събитие в Банско.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading