Новини за Банско

Остават 16 дни до Wine & Spirits Fest Bansko

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko в две зали Витоша и Пирин.

Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират около 200 продукта на над 20 изби местни производители, вносители и дестилерии, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място. Самите производители, технолози или професионалисти ще бъдат на събитието, за да могат да отговорят на всички въпроси на гостите на фестивала.

Wine & Spirits Fest Bansko ще събере качествени български вина от бутикови изби като:  Вила Юстина, Винекс Преслав, Винарско имение Драгомир, Four Friends, Black Sea Gold Pomorie, Винарна Свищов, Trastena, Кубера. Дебют и първо представяне на вината Glushnik Vineyards и Haralambievi Family Vineyards and Winery.

Освен български вина ще има и голямо разнообразие на вина от Италия-регион Пуля от Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).

Разнообразие ще има и при спиртните напитки като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, босненски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна – дюля, кайсия, слива и други. Много и различни ракии ще има и българската Дестилерия Исперих – от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други. От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк – гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.

Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще са част от асортимента на изложението.Арменско бренди със златни частици-23 карата ядливо злато. Високо качествено бренди с дългогодишна традиция в производството. Спечелило многократни награди в Полша, Русия и Германия за качество, както и водещ продукт на пазара в споменатите горе държави. Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и българско сирене с трюфели . Поради естеството си, вкусното сирене е квалитетен продукт, различен и скъп, който се намира в бутикови вериги ресторанти и магазини. Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.

Двама от посетителите на фестивала ще спечелят – колекционерски бутилки вино „‘Dornish Wine“‘ от сериала на НВО Game of Thrones и вино № 8 Христо Стоичков. 

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/ 

31.01 – 01.02.2020

13:00 до 21:00

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading