Новини за Банско

Алберт Попов зае 13-о място в слалома за Световната купа

Алберт с историческо класиране на слалома в Аделбоден се записа в историята на българските ски.

Той стана първия ни алпиец спечелил точки в тази дисциплина на пистата "Куонингсбергли". Абе бе 27-и след първия манш, но със страхотен втори се изстреля до 13-ото място. Само във второто спускане той даде трето време, като дори победителя Даниел Юл (Швейц) и следващите 4 не успяха да дадат по-добро време от това на Попов.

"Много съм доволен специално от резултата си във втория манш. Вратите на втория манш бяха на по-къси разстояния, беше точно моето трасе и направих страхотно спускане. Програмата е много тежка. Или караме ски, или пътуваме. Още не съм имал почивен ден през януари. Тежка е, но в крайна сметка всички излизат на старта и всеки се старае да покаже най-доброто от себе си. Стискаме зъби и продължаваме напред", коментира Алберт.

Със спечелените точки Аби вече има 55 и е 24-и в класирането за малката световна купа в слалома.

"Искам да направя два силни манша и да мога да се придвижа възможно най-напред. Вече събрах увереност и карането ми е на ниво. Просто трябва да повярвам още малко в себе си, да пусна ските, и ще стане", заяви Попов. 

"Във Венген е доста подходящо за мен. За жалост миналия сезон изхвърчах на десетата врата и нямах шанс да покарам до финала. Но определено е трасе като за мен - тежко, стръмно, ледено, и мисля, че ще имам добро класиране", каза още Попов.

Сега му предстои участие на слалома във Венген на 19-и януари.

Другият ни алпиец - Камен Златков зае 46-о място в първия манш на 1,07 сек от влизане във втория. Той обаче показа, че вече навлиза във формата, която всички очакваме от него.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading