Новини за Банско

Успех на талантливите ни състезатели в третите зимни младежки олимпийски игри

Българските таланти в ските Константин Стоилов и Юлия Златкова вече са в Лозана, където ще представят страната ни на третите зимни младежки олимпийски игри.

С тях са и водача на генералния секретар на БФСки Пепа Мицева и координатора на алпийците Иван Гребенчарски.
Рекордьорката по спечелени олимпийски медали Мария Гроздева изпрати с „На добър път и успех!“ младите български олимпийци на летище "София".  „Желая ви да бъдете здрави, силни и уверени в своите възможности. Всички имате равен старт със своите съперници, бъдете спокойни, носете с гордост и чест българските екипи. Ние сме с вас, стискаме ви палци и вярваме, че ще дадете най-доброто от себе си. Насладете се на тези състезания, на младежката олимпиада в Лозана, ще се срещнете с хиляди ваши връстници от цял свят и със сигурност това ще остави незабравими спомени у вас. Надяваме се да ви посрещнем така усмихнати, както ви изпращаме днес,“ заяви Гроздева, която е член на Изпълкома на БОК и има във витрината си пет олимпийски медала, два от които златни. Това лято в Токио Мария ще стане първата в историята българка, която ще участва на седем олимпиади.
Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет. Спортисти, треньори и официални лица получиха талисманчетата от Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ в ПИБ, която пожела на младите български таланти успех и хубави дни по време на Игрите. Лъвчетата вече са с нова визия, по-големи, още по-хубави и мощни, за да дават сила и кураж на българите. Сред отпътувалите с първата група бяха състезатели и треньори по ски-алпийски дисциплини, биатлон и хокей на лед, както и официални лица.
Други от нашите спортисти ще пристигнат директно в Лозана, трети ще заминат по-късно за столицата на световното олимпийско семейство, която за първи път ще приеме форум от подобен ранг. В сноуборда България ще бъде представена от Теодора Илиева (сноубордкрос), Влади Илиев (сноубордкрос) и Даниел Пикет (Халфпайп).
В ски бягането ще участва Александър Огнянов. Българските спортисти са настанени в чисто нов кампус в Лозана.
На третата младежка зимна олимпиада България ще бъде представена от 18 състезатели в осем спорта - пълният списък е публикуван в сайта на БОК. В Лилехамер преди 4 години бяхме с 12 участници в 6 спорта, а на дебютното издание в Инсбрук стартирахме с 11 представители. 
Игрите в Лозана се откриват този четвъртък, 9 януари и ще продължат до 22 януари 2020 г.
Пожелаваме успех на нашите младите таланти!

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading