Новини за Банско

За седми пореден път Банско е обявен за курорт номер едно от Академията на Световните ски награди.

Банско за седма поредна година бе обявен за курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия, като получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка от Академията на Световните ски награди.

Те по традиция бяха проведени в хотел „Ароса“ в Кицбюел в Австрийските Алпи. Банско се нареди се сред 26-те най-добри дестинации на планетата. В 16-седмичната онлайн надпревара участваха 214 топлокации от 5 континента, а в гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха около 2,5 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 страни. Това превърна допитването със сигурност в най-голямото в бранша и едно от най-космополитните, провеждани официално изобщо.

В Кицбюел Банско направи шестия си златен дубъл в историята на ски Оскарите, след като в категорията за най-добър хотел у нас титлата за 2018 г. отиде  отново в  „Кемпински Гранд Арена“, който е на върха от 2013 година.

 

Банско  е едно от едва 6-те места на планетата с пълен комплект от 7 приза и от 7-те издания на Световните ски награди. Под управлението на  „Юлен“, ски центърът  доминира в класацията от 2013-а досега, като със същото могат да се похвалят само още домакинът Кицбюел, който за 6-и път грабва голямата награда за №1 на планетата, германската емблема на Световната купа Гармиш-Партенкирхен, руската гордост Роза Хутор, на чиито писти се проведе олимпиадата в Сочи през 2014 г., както и ексклузивният американски Диър Вали.

„Заслугата за признанието е на всички, които работят за името на Банско“, заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на „Юлен“ Мая Христоскова и маркетинг директорът Иван Обрейков, които вдигнаха отличието заедно с екипа си в кежуъл стайлинг.

„Няма по-добра оценка от тази на нашите гости“, коментира пък PR мениджърката на „Кемпински“ Емилия Кордева.

Освен това Банско имаше номинация и за световен ски курорт №1 заедно с още 25 дестинации по цял свят.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading