Новини за Банско

Кметът на Община Банско Иван Кадев, общинските съветници и кметовете на гр. Добринище и с. Филипово официално встъпиха в длъжност

На 7 ноември 2019 г., в Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” се проведе церемонията по полагане на клетва и встъпване в длъжност на кмета на община Банско Иван Кадев, общинските съветници и кметовете на гр. Добринище - Петър Галчев, и на с. Филипово - Фаим Молла.

На нея присъстваха зам. – областният управител Иван Стоянов, депутатът Ал. Мацурев, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, много граждани на Банско. След полагане на клетвата, новоизбраният кмет Иван Кадев отбеляза, че на местните избори в община Банско е регистрирана най-високата активност в цялата страна, което показва, че хората тук не са безразлични към бъдещето си, че имат нужда от промяна, че искат активно да участват в управлението на общите дела. Затова избраните за представители на народа в общината - в изпълнителната и законодателната местна власт, са длъжни да оправдаят гласуваното им доверие.

В словото си г-н Кадев каза още:

''Поздравявам общинските съветници. Всеки е в Общинския съвет по волята на стотици избиратели и аз съм убеден, че всеки приема мандата си най-вече като лична отговорност. Вярвам, че с работата си ще убедят гражданите на община Банско, че изборът им е правилен. Желая на кметовете на гр.Добринище и с.Филипово и на бъдещите кметски наместници в селата в община Банско ползотворна работа в преките им отношения с хората и като посредници във връзката им с общинската власт. Приемам с огромно уважение и с чувство за дълг волята на съгражданите ни. Искам да ги уверя, че ще дам най-доброто от себе си и ще направя всичко възможно, за да постигнем основната цел на всяко демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговоря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществения интерес. Обещах и неотклонно ще следвам дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско. Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа. Заедно с екипът ми ще се заемем с нея незабавно. Наред с нетърпящите отлагане действия в навечерието на зимата и подготовката за активния туристически сезон, пред нас стоят редица задачи, с изпълнението на които се ангажирахме - да преосмислим политиките в инвестиционната, социалната, културната, спортната и други сфери; да начертаем плановете за развитие на община Банско за следващите няколко години и в по-далечна перспектива. Това са предизвикателства, с които ние заедно можем и ще се справим в името на благоденствието, развитието и успеха на община Банско. Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа! На добър час и Бог да е с нас!“

След официалната церемония по полагането на клетва, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи празничен водосвет.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading