Новини за Банско

Алберт Попов откри сезона в Световната купа

Българският №1 в алпийските ски Алберт Попов откри сезона за Световната купа с 56-о място в гигантския слалом в Зьолден (Ав). Националът ни стартира с последния 71-и номер и въпреки това успя да слезе на 1,79 сек от 30-ото място. Важно е да се има предвид, че по-силната дисциплина на Попов е слалома, където е 19-и в световната ранглиста.

Първият слалом за световната купа в слалома ще е на 24 ноември в Леви. Попов бе подкрепян в Зьолден от семейството си, както и от доста български фенове. Победата в Зьолден бе за Алекси Пинтуро (Фр) с 2:14,14 мин. Втори на 0,53 сек остана Матьо Фарв (Фр), а трети на 0,63 сек е Жан Кранец (Слвн).

"Първият ми старт за новия сезон вече е факт. От части съм доволен от карането си на гигантския слалом в Зьолден. Имаше сектори в които допуснах някои грешки, които ми костваха време. За да си в топ 30 днес беше нужно спускане без грешки, а за жалост аз не успях. Убеден съм, че в следващите стартове ще успея да покажа наистина това за което съм се готвил", коментира след състезанието Попов.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading