Новини за Банско

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско дари един тон храна на Парка за мечки в Белица

Хотелът повтори инициативата си „Един екип, една цел – един тон храна“ за седма поредна година 

Банско, 17 октомври 2019 –На 16 октомври екипът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско посети Парка за мечки в Белица с благородната мисия да дари един тон пресни плодове. За седма поредна година хотелът планува посещението си именно през месец октoмври, когато мечките се приготвят за зимен сън и имат нужда от повече храна и витамини.

Всеки път храната се скрива на различни места, така че мечките да могат да я търсят и намират сами, точно както се случва и в природата. Всички мечки се хранят по три пъти на ден и подлежат на ежегодни медицински прегледи. Дарените плодове ще стигнат за изхранването на спасените мечки за 4-5 дни. Най-малката е на пет, а най-възрастната на 38 години. Всяка има своя собствена територия с достатъчно място, за да се движи свободно и да се катери. Живеят в гориста местност на площ от 120 000 кв.м., с достъп до естествени водоизточници и специално пригодени за тях бърлоги и езерца.

По повод на визитата, генералният мениджър на хотела Кристиан Руге коментира: „Даряването на храна на Парка за мечки в Белица е част от нашата годишна програма за социална отговорност. Аз съм много горд, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е започнал тази благородна кауза в миналатo и успешно я следва вече седем години поред. Паркът предлага прекрасни условия за спасените мечки и екипът, който се грижи за тях е много всеотдаен. Ще продължим да ги подкрепяме в мисията им и за в бъдеще и вече очакваме нашето следващо посещение там.“

Домакините от парка не пропуснаха възможността да изненадат екипа на хотела и изразиха своята благодарност като организираха домашно приготвен обяд, където всички се забавляваха и разказваха интересни истории.

За Парк за мечки в Белица:

Паркът за мечки е реадаптационен център за закрила и грижа на мечки, основан през 2000г. от Организация „Четири лапи“, Фондацията на Бриджит Бардо и Община Белица. Спасените животни са били недохранвани и малтретирани от предишните си собственици , които са ги използвали за развлечение на туристи в различни курорти в цялата страна. Паркът има два информационни центъра – един в първоначалната част и един в разширението. Изграденият медицински център позволява да бъдат извършвани дори най-сложните ветеринарни процедури. Безопасността както на посетителите, така и на мечките е гарантирана от електропастир с дължина  26 608 м и 105 осветителни лампи за през нощта. 

За повече информация: www.facebook.com/DancingBearsPark/

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading