Новини за Банско

Фънкът ще преобладава по време на Джаз Феста в Банско

Фънк музиката ще доминира на 22-о издание на международния Джаз Фестивала в Банско. Емил Илиев - създател и организатор на фестивала съобщи първите новини за едни от най-веселите дни това лято. Събитието ще се състои между 6 и 10 август на сцената на площад "Н.Вапцаров" в планинското градче.

"Фестивалът е открито събитие. Провежда се на площада в Банско, около 5 000 -6 000 зрители всяка вечер могат да слушат концертите. Седящите места са ограничени, но правостоящите не са ограничени", това каза организатор д-р Емил Илиев. 

"Ние досега имаме повече от 1 мил. зрители на тези 21 фестивала, които сме провели до момента. Надявам се през следващите години да станат 2-3 милиона", каза още д-р Илиев. 

"Има една непрекъснато подобряваща се атмосфера на приятелство, на гостоприемство. На това, че в Банско се стремят да направят нови заведения, хотели, да подобрят обслужването си, И това ни прави горди, че съчетаваме полезното с приятното за града Банско", допълни д-р Емил Илиев.

Вече всички са единодушни,че фестивалът се е утвърдил наред с качествена музика и чрез приятелствата, които създава. Струпването на хора не отнема неговата интимност. А това е един от основните белези на джаза. В тази музика индивидът открива себе си чрез общуването. Нещо, което протича и на сцената и сред публиката. 

Източник: www.eurocom.bg

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading