Новини за Банско

Ще има ли наказание за Петър Гешев от Годлево - поредният изрод убил животно по особено жесток начин.

Поредното зверство извършено срещу животно бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук и предизвика вълна от гневни коментари и недоволство. Този път изродът е от село Годлево и се казва Петер Гешев. На жестоките кадри се вижда как Петър наглася предварително телефона към приготвена секира и пън на двора си, след което идва с домашната си котка.

Извергът съвсем системно наглася животното така, че главата му да е на дънера и замахва с брадвата. Котето, обаче се отмества и брадвата отсича една от лапите му, след което Петър се хвали на трето лице с постъпката си и заявява, че на него хич не му пука за подобни неща и котките заслужават това. Ден по-късно котето е намерено от местният ветеринар, но умира от раната си.

Както може да се види в гневните коментари в най - големите групи на Разлог и Банско, в които е постнато видеото, хората се притесняват, че той би постъпил по същият начин и с човек. 

Случаят е явно нарушение на закона по чл. 325б ал. 1 и ал. 2, т.3 от действащия Наказателен кодекс на Република България и на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, всички се надяват прокуратурата да разпореди проверка по случая.

При положение, че полиция и прокуратура не се самосезират хората са готови сами да подадат жалби в съответните институции.

Време е зоополицията в България да започне да действа не само на хартия и подобни "хора" да понасят цялата тежест на закона.

Продължаваме да следим случая.

Цялото видео можете да видите тук:

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading