Новини за Банско

Покана за участие в поетичен алманах „Банско и приятели”

Библиотека „Ангел Балев“, към читалище „Никола Вапцаров-1894“, ще ознаменува 125-годишния юбилей на Читалището с "Поетичен алманах", посветен на Банско и всичко, което свързваме с него.

Поетичните искри, които излитат от човешките сърца, са посланици на духовността, а читалището е огнището, в което огънят на духовността никога не угасва.

Идеята за Алманаха е да се превърне в поле за изява на местни творци ... Заедно да сътворим магията на един свят, изпълнен с красота, обич и привързаност. Магията, наречена Банско! Банско на миналото, настоящето и бъдещето.

Уважаеми творци от Банско,

началото на всяка година е време за ново начало, време за изяви. Време да покажем, че в Банско и за Банско се пише поезия открай време. Каним Ви да станете част от тържеството на духовността, като участници в Първия поетичен алманах, посветен на нашия любим град.

В конкурса за Алманаха могат да участват творци, навършили 18 години /без горна възрастова граница/. Могат да изпращат свои творби жители на града или живеещи надалеч, както и почитатели на Банско. Всички, които са свързани по някакъв начин с духовните послания на богатото му културно наследство.

Стихотворенията /до пет на брой/ изпратете по един от следните начини:

1.По електронна поща на следния и-мейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. /не по фейсбук/.

Да се посочи темата на писмото:”Алманах”

2.По пощата. /Творбите се изпращат в голям плик/ на адрес: гр. Банско 2770

Читалище „Никола Вапцаров” библиотеката за възрастни – за участие в Алманах 2019г.

3.На ръка на хартиен носител в библиотеката.

Произведенията на хартиен носител ще приема Мария Зайкова, библиотекар към Читалището, от 11.00 ч. – до 16ч., в библиотеката за възрастни.

Краен срок за изпращане на материалите: 30 май 2019 година.

Ще бъдат предпочетени произведения, които са свързани, или кореспондират с идеята за Банско /културното наследство, традициите, родовите корени, личности, природа/.

На вниманието на участниците!

Драги участници, с изпращането на своите произведения Вие потвърждавате и авторството си, което е важна част от създаването на сборника, и се съгласявате творбите Ви да бъдат използвани безвъзмездно за съставянето на алманаха. Желателно е да прикрепите на отделен файл или /хартиен носител/ кратка информация за себе си – име, презиме и фамилия, възраст,е-mail адрес и телефон, заглавията на произведенията и годината на създаването им.

Бъдете поети на своя град и на духовните му традиции – с уважение към миналото, достойни за настоящето и пример за следващите поколения творци!

СРОКОВЕ:

- Първият етап е свързан със селекция на изпратените произведения. Изпратете Вашите творби най-късно до 30 май 2019 година. Специална комисия ще определи произведенията, които ще бъдат включени в Алманаха.

- Втори етап – одобрените автори и техните произведения ще бъдат обявени на 30 май 2019г. като бъдат публикувани в сайта на Читалището. - Трети етап – издаване на Алманаха като отделна книга. - Краен срок - 5 октомври, Ден на Банско, или 1 ноември – Ден на народните будители.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading