Новини за Банско

Отмениха днешният старт от Световната купа

Второто от предвидените три състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско е отменен заради обилен снеговалеж. Организаторите на Световната купа в Банско съобщиха, че въпреки усилията на екипите, разчистващи пистата от 4 часа сутринта, е невъзможно да се разреши провеждането на състезанието.

Днес трябваше да се проведе шестият от осемте супергигантски слаломи за сезона. Натрупалият сняг и метеорологичните условия обаче няма да позволят това да се случи.

Българинът Йоан Тодоров трябваше да стартира с последния номер – 63 днес. Марсел Хиршер пък щеше да мисли до последния момент дали да се появи на старт, тъй като все още не се чувства готов за скоростните дисциплини. 
„Все още не съм готов на 100 процента. Чувствам го по време на карането си. Имах намерение да стартирам единствено в гигантския слалом в неделя, но промених решението си.
Все още не съм решил дали да се спусна на Супер Г, като вероятно ще го направя в последния възможен момент", бяха единствените думи на Хиршер на пресконференцията вчера, като не позволи да му бъдат задавани допълнителни въпроси.
 
Утре по план е гигантският слалом. С успокояването на времето през деня, провеждането на шестия гигантски слалом през сезона изглежда обнадеждаващо. 

 

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading