Новини за Банско

Продължава строителството на трибуната на Бъндеришка поляна

Съоръжението е за близо 3000 човека.

В Банско ще се проведе кръг от Световната купа по ски - мъжете ще карат алпийска комбинация, Супер Г и гигантски слалом. Това ще бъде 6-ата Световна купа по ски на Бъндеришка поляна и общо 8-ата след двете поредни по сноуборд през 2017-а и 2018-а. На писта „Марк Жирардели“ ще се проведат бързите дисциплини – Супер Г и гигантски слалом, а на „Алберто Томба“ ще е слаломът, който е част от алпийската комбинация. Предстоящата кампания ще е 3-тото идване на мъжете в Банско след 2011-а и 2012-а. Очакваният брой участници в 3-те дни е 350 души, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният персонал.

Дневните билети за стартовете от Световна купа по ски алпийски дисциплини в Банско ще струват по 40 лева. Състезанията ще се проведат от 22 до 24 февруари, а пропуските ще бъдат пуснати в продажба в събота, 12 януари.

Организаторите предлагат и пакетен билет за трите дни, който е на цена от 90 лева. Билетите за деца до 12 години ще струват по 1 лев. За тях обаче е задължително да бъдат с придружител, който има закупен редовен пропуск.

Всеки закупен билет осигурява достъп до кабинковата въжена линия "Банско - Бъндеришка поляна - Банско 2", достъп до бусовете, които извозват от началната станция до Бъндеришка поляна и обратно, както и достъп до трибуната за зрители.

Децата до 12 години ще бъдат допускани до трибуната за зрители само с придружител, допълват организаторите.

Световната купа по ски се завръща в Банско с три състезания при мъжете. На 22 февруари ще има алпийска комбинация, на 23-и - супергигантски слалом, а на 24-и - гигантски слалом.

За последно българският курорт беше домакин на стартове от Световната купа по ски през март 2015 г. Тогава се проведоха две състезания при жените - алпийска комбинация и супергигантски слалом, които бяха спечелени от австрийската Анна Фенингер.

Дебютът на Световната купа в Банско беше през 2009 г. с три старта при жените. През 2012 г. курортът посрещна за пръв път звездите на мъжките ски. Година по-късно имаше състезания както при мъжете, така и при жените.

Стартове от Световната купа ще се проведат в Банско и през следващите две години. На 25 и 26 януари 2020 г. ще има две състезания при жените, а на 27 и 28 февруари 2021 г. - две при мъжете. Веднага след това - между 1 и 10 март - курортът ще приеме световното първенство в алпийските ски до 20 г.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading