Новини за Банско

Кметът Икономов: Ще се кандидатирам за трети мандат

- Г-н Икономов, каква е оценката Ви за изминалата 2018 година?

- Трудна и успешна. В работата винаги има предизвикателства, важно е как ги преодоляваме. Положителната оценка не е само моя, което е дори по-важно. При петте ми срещи с гражданите на Банско, ясно пролича тяхното отношение към постигнатото. Постарах се да им представя в цялост реализацията на завършените проекти, на активните в момента и на тези, които предстоят.

Исках да чуя мнението им лично, да съм сигурен, че посоката, в която вървим като град и община, е правилната и според тях. Признавам, че тези разговори бяха полезни за мен и екипа ми. Предстои да организираме такива и с гражданите на Добринище. 

- Разговорите за бъдещето на града знак ли СА, че се готвите за трети мандат? 

Още при първото си явяване на избори за кмет заявих, че за мен не властта е цел, а  доброто на Банско и общината. Говоря с хората на Банско и с бизнеса за случващото се, за планираната 2019 г., но и за по-дългосрочните проекти, защото не възнамерявам да оставям работата си несвършена. След 7 години като градоначалник доказах на всички, надявям се, че действията на парче, кампанийността и стихийността не са моят стил на управление. Аз съм традиционалист, поставям си дългосрочни цели и ги следвам стъпка по стъпка. Кандидатирането ми за трети мандат е естествен и логичен отговор на оценката за досегашната ми работа.

- Съвсем скоро Цветан Цветанов изрази ясно и еднозначно подкрепата на ръководството на ГЕРБ към Вас. Как се отнасяте към едно такова признание за успехите си?

- Благодаря им. Но не се главозамайвам. Истинското признание за успеха на един кмет  е това на гражданите. То преминава през конкретни дела, а не през празни приказки.

- Какво най-много Ви радва от постигнатото?

- Все по-привлекателната градска среда, утвърждаването на Банско като лятна туристическа дестинация, възможността да продължим с помощта и подкрепата на Българското правителство. Бях изключително щастлив, съвсем по човешки, при първата копка на новата детска градина, както и при окончателното приключване на проекта "Улица Гоце Делчев" и втория етап на ул. "Пирин". Сега обаче, се вълнувам от това, което ни очаква - продължението на работата по ул. “Пирин”, новия облик на градския парк с възстановяването на езерото, реализирането на представения цялостенплан за промяна при река Глазне, големия брой нови, за разширение или ремонт пътни артерии в Банско и Добринище. Новият облик на Община Банско е това, което намирам за съществено и за което ежедневно работим. 

- Има ли нещо, което да Ви носи неудовлетвореност и за което съжалявате?

-  Ще бъда кратък, защото моето мнение е публично известно - сагата "Ски-зона Банско"!

-  Г-н Икономов, да Ви попитам директно - ще се кандидатирате ли на предстоящите през есента на 2019 г, избори за кмет на Община Банско?

- Да, и намирам това за естествено и очаквано от моите съграждани. Надграждането трябва да продължи.

 

Източник: Бански вестник

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading