Новини за Банско

Чавдар Рахов бе награден от Банско за постиженията си в скиспорта

На редовното си заседание в четвъртък Общинският съвет в Банско даде съгласие за награждаването на ветерана на скиспорта от Банско Чавдар Рахов. Той е един от доайените на скиспорта в България, а поводът за предложението на кмета Георги Икономов бе честването на 50-годишнината от първото скирали "Пирин" през 1968 година. По този повод той получава парична награда.

Чавдар Рахов е дългогодишен треньор на скиорите от Банско в беговите дисциплини и е подготвил десетки таланти на скибягането и утвърждаването на Банско като една от водещите школи в България както в тези дисциплини, така и в биатлона, в който уменията в скибягането са от особено значение. Бил е треньор и в националните отбори на България в беговите дисциплини.

 

През 2002 г., когато банскалийката Ирина Никулчина спечели бронзовото си отличие от Олимпиадата в Солт Лейк Сити, при посрещането й в родния град, общинските съветници решиха тя да стане почетен гражданин на Банско.

Със същото решение от февруари 2002 г. със званието "Почетен гражданин" бе удостоен за цялостна треньорска дейност и заслуги за развитието на скиспорта в Банско и дългогодишният треньор в СК Банско Чавдар Рахов.

Източник: www.sportal.bg

 

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading