Новини за Банско

Жирардели: Никой не ме е питал дали съм собственик на "Юлен"

"Придобрих мажоритарния дял на фирмата „Юлен” от 2016 г. Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал." Това заяви легендата на ски спорта Марк Жирардели пред Нова телевизия. 

Той поясни, че е купил фирмата от „един фонд”, чието име нямал право да оповестява, защото е подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд искал да си запази дяловете, но не го направил заради създаденото напрежение.

„С Цеко Минев ни свързват общи хобита – караме ски, обичаме природата и планината”, каза още Жирардели.

Той обясни, че процедурата по изкупуването на „Юлен” е продължила дълго време.

„Още през 2012 г. си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма. Но цялото проучване на правните и икономическите показатели се извършва няколко години. В крайна сметка успяхме. Цената беше интересна за мен”, коментира скиорът.

Жирардели уточни, че не е теглил кредит за финансиране на сделката, а това се е случило чрез офшорка. "В годините, в които правихме проучването, установихме, че тази структура е интересна за нас, защото може да се закупят няколко проекта“, коментира той и бе категоричен, че в Банско не е построено абсолютно нищо без разрешително. Но втори лифт трябвало да бъде изграден.

„Срам ме е да казвам, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, защото те висят по 2 часа на опашка, за да се качат на лифта. Искаме Банско да стане известен на целия свят”, коментира Жирардели.

Той не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading