Новини за Банско

Да номинираме гласът на Банско в БНР Кети Тренчева в конкурса "Жена на годината на Благоевград"

Едва ли има човек, който да не е чувал страхотният глас на нашата съгражданка по БНР Благоевград Кети Тренчева. Нека всички покрепим номинацията и в конкурса, защото  тя притежава едно от най-острите журналистическа пера в Югозапада, тя е един от чуващите се гласове не само в Югозапада, но и в България. Защото притежава висок професионализъм, активна гражданска позиция, открояващо се присъствие пред микрофона, оригинални идеи. Осъзнавайки значимостта на своята мисия като журналист, тя насочва работата си в полза на гражданите. Проявява ангажираност с обществени проблеми и обективност при отразяването на инициативите на гражданското общество. Не се колебае да коментира злободневни въпроси, търсещи неотложни решения, да търси решенията, да ги намира, да ги посочва, да се реализират. Благодарение на извършените разследвания и подадените сигнали до институциите голяма част от проблемите са преодолени. Прецизността й в работата, ангажираността й с човешките проблеми не са останали незабелязани – затова тя е удостоена с награди „Сирак скитник“ на БНР за радиожурналистика за 2010 година за рубриката „На прицел“ ; Награда „Сирак скитник“ за 2012 г. – за участие в предаването „По първи петли“, отразили първи в националния ефир (радио и ТВ) трагичното земетресение в Перник.

Притежава персонална награда „ВИДКО“ за 2012г. на национално движение „ДНЕС“ – за работа в полза на гражданите и обществото . Специална благодарност на Сдружение ФАП – България, за нейната ангажираност с проблемите на страдащите от коварната болест Фамилна амилоидна полиневропатия. Сега към тези награди ще прибави заслужено и номинацията за Жена на годината на Благоевград 2018 г .

НОМИНИРАЙТЕ  КЕТИ ТУК, ТЯ ГО ЗАСЛУЖАВА!

Регламент за определяне носителката на наградата “Жена на годината за Благоевград”
Номинирането за наградата “Жена на годината за Благоевград” става чрез една демократична процедура. Всеки гражданин на Благоевград може да предложи предпочитана от него кандидатура, като посочи името, професията и заслугите в полза на обществото на избраната от него жена.

Предложенията се събират на телефоните и на електроната поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
тел.: 0897 82 04 17

Организатори на конкурса
Светлана Йорданова и Олга Ворошилова – организират процеса на номинирането и ръководят Комисия за класирането на подадените кандидатури, подготвят церемонията.
Борис Ячев – основен спонсор от 2003 година, основател на наградата и съорганизатор.
Силвия Домозетска – член на комисията на конкурса, главен сценарист и водещ на церемонията.

История на конкурса
Традиционният конкурс „Жена на годината на Благоевград”, който се организира ежегодно от Женското благотворително дружество „Македония”, през 2010 година ще се проведе в деня на големия християнски празник Благовещение – 25 март.

Идеята на организаторите на конкурса за „Жена на годината на Благоевград” се базира върху максимата да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро; жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо.

Носители на престижната награда „Жена на годината на Благоевград” в досегашните издания на конкурса са:
Мими Праматарова – директор на парк Рила (2003)
Йорданка Филипова – Председател на Сдружението на учителките (2003)
Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица (2004)
Илонка Чучкова – експерт – счетоводител (2005)
Иванка Лалева – журналист във в. “Пирин Труд” (2006)
Екатерина Николова – съдия в Районен съд – Благоевград (2007)
Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” – Благоевград (2008)
Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние – жените” (2009)
Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров” (2010)
Катя Бельова – Председател на Окръжен съд – Благоевград (2011)
Д-р Теменужка Любенова – Председател на Общински съвет по наркотични вещества (2012)
Антоанета Гулева – дългогодишен кръводарител и радиоводещ в Радио Благоевград (2013)
Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград (2014)
Виолета Стойчева – учител в Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ (2015)
Д-р Антоанета Кацарска – специалист медицинска онкология. (2016)
Верка Ангелска – едно от лицата на Младежкия дом в Благоевград в почти цялата му 40 годишна история.(2016)

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading