Новини за Банско

Кметът Икономов: Добрият туризъм без добрата храна не може да се реализира

Добрият туризъм без добрата храна не може да се реализира. Това каза кметът на Община Банско Георги Икономов по време на кръгла маса за обсъждането на проекта „Сподели България“, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пирин.

„Въпреки този ръст на туристите, не трябва да се успокояваме и да „лежим” на стара слава и на това, което имаме към момента, защото всеки в света продължава да развива и да разнообразява своите туристически продукти”, каза Икономов.

По думите посещавайки един регион, туристите искат да опитат традиционни ястия. Според него, ако тя е екологично чиста, е още по- добре.

„Тази съвместна идея между двете министерства е много добра. Сега има много работа, тъй като тези винени и кулинарни маршрути трябва да се рекламират по- най- подходящия начин, като това трябва да бъде обща идея, обща задача. Бизнесът най- много ще се възползва от тези маршрути и при реализацията на рози проект, той трябва да бъде в основата”, допълни още Икономов.

По думите му тази идея е изключително подходяща и за вътрешен туризъм, защото голяма част от нас не знаем какво се случва в останала част от страната и какво е типично за тях. „Едни такива маршрути, които са комбинирани с кулинарен и винен туризъм са изключително подходящи за нас самите българи да опознаем нашата страна”, завърши кмета.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading