Новини за Банско

Лъжите на платените "еколози" продължават!

Успоредно с многохилядният митинг шествие в подкрепа на изграждането на вторият лифт в Банско, в района на НДК София имаше протестното шествие, което се обяви срещу решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г., с което според тях са приети промени, разрешаващи строителство в националния парк, и поиска оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов и цялото правителство.

Въпреки, че лично премиера Борисов, министъра и множество експерти многократно заявиха, че над Банско няма да бъде допуснато друго строителство, освен спортни съоръжения, представителите на зеленият октопод продължава да тиражират лъжи. Още преди около седмица, когато се организираха такива шествия в 10 български града от „За да остане природа България“ заявяваха, че протестното шествие е срещу отварянето за строителство на 48% от територията на Национален парк „Пирин“ (много повече от едно трасе за лифт), с което се погазват Законът за защитените територии и европейската директива за природните местообитания. Тогава те казаха, че протестът се организира както от природозащитници, така и от граждани, които са против корупцията, непрозрачното взимане на решения и държавната подкрепа за бизнеси, които източват в офшорни фирми спечеленото в ущърб на българската природа. И тази вечер начело на това шествие транспарантът гласеше: Граждани срещу мафията.

Писмените послания тук бяха призиви за спасения на Национален парк Пирин. „Българската земя е наша обща майка”, „За Пирин”. А, сред скандиранията им се чуваха и „Пирин не е баница” и Оставка”. „Той е душата, той е сърцето на България, не може да се сравнява с нещо толкова комерсиално”, коментира протестиращ носещ плакат „Пирин е много повече от ски”. 

Това, което екипът ни видя на "зеленият" протест бяха предимно хора очевидно далеч от планината, водени от политически /финансови/ подбуди, футболни агитки, хора със скрити със шалове лица, повтарящи лъжите, на техните водачи.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading