Новини за Банско

Милена Фучеджиева: Това изнудване тук за един лифт го няма никъде! Защитете Странджа като сте ербап!

Във връзка с разразилата се война за или против развитието на ски туризма в България и спиране на зеленият рекет, Милена Фучеджиева - българска писателка, сценаристка, драматуржка и публицистка изригна във Фейсбук:

" Един провокативен въпрос . Защо никога досега не е имало такъв протест за цялостното, постоянно и систематично изсичане на Странджа, което трае от години? С какво тя е по-малко важна от напълно резонното, като в Алпите и къде ли не по света, построяване на още един! лифт, не десет? И защо на Витоша да не се карат ски? По пистите й минаха тийн годините ми. Беше пълно със скиори и от това планината не беше погубена.

Наистина - защо няма протест за една тиха планина, която ежедневно е ранявана по безобразен начин, а сега приятели ме натискат да застана на твърда позиция в една или друга посока, за или против втори лифт? Вече не карам ски, но знам какво е да се виси на гигантски опашки. Била съм на ски в Алпите и не знам как са ги строили тези десетки и стотици лифтове в тази планина без да има протести. не разбирам, а и честно казано не искам да разбирам. В Словения има в пъти повече ски писти от тук, и това не попречи Любляна да стане зелена столица на Европа. А аз искам може би пак да карам на Витоша.

Какво да развива България? Тежка металургия ли?! С цялото ми уважение към зелените ми приятели, този протест не го подкрепям. И няма да влизам в дискусии. достатъчно съм пътувала по света, знам къде колко писти има, и това изнудване тук за един лифт го няма никъде. Ако ще се дървите на правителството, направете го за унищожаването на цяла Странджа, а не на една малка част на Пирин.

Защо не оправят пътя до Малко Търново? Защото щял пак да се развали от камионите с изсечени дървета. А защо тези камиони не спират да вървят вече години? Защото правителството си затваря очите за тях. Цял един район е обречен на смърт заради липсата на път.

Писна ми от глупости.

Като сте толкова ербап, се изправете срещу камионите на ДПС в Странджа. Този протест ще го подкрепя. Другото е лицемерие и двойни стандарти, зад които явно стоят печалби и за протестиращите."

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading