Новини за Банско

Пуснаха серийният крадец на пари и предмети от къщи в Банско

Заловеният 48-годишен мъж, който след сигнал в социалните мрежи от Нели Икономова, крадял пари и вещи от къщи и хотели в Банско, под предлог, че си търси квартира. В полицията и прокуратурата са подадени три жалби, но потърпевшите от неговите набези са доста повече.Заловеният е Румен Тодоров, който след сигнала и бързата реакция на полицията в Банско, бе заловен още същият ден.

Ден след залавянето му, обаче Румен е освободен. Няма и повдигнато обвинение, защото тепърва предстои доказването на вината му, тъй като записът от охранителните камери не бил достатъчен.

Подобни "дупки" в закона стимулират чувството за безнаказаност у криминално проявените и стимулират престъпните деяния. В тази връзка тази година ще има повече, почти двойно полицейско присъствие, по традиция по ски пистите ще има и българо-румънски и българо-гръцки полицейски патрули.

В района на Банско ще бъде ситуиран и хеликоптер, който ще се отзовава при нужда в случай на инцидент.

С цел намаляване на сивия сектор в хотелиерския бизнес, пък ще продължат проверките на местата за настаняване чрез практиката „скрит клиент“ посредством различни онлайн базирани резервационни системи. Още на старта на сезона НАП и Агенцията по храните, както и инспекцията по охрана на труда заявиха, че ще засилят контрола и проверките в Банско и другите зимни курорти.

 

 

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading