Новини за Банско

Природозащитници или обикновена организирана измамна група?

Всички жители и приятели на Банско са запознати с проблемите, които създават на градът ни така наречените "Еколози" или "Екозащитници". От години Банско страда от липсата на втори лифт и разширение на ски зоната.

Във всеки момент щом се чуе думата "лифт", "ски", "ски зона" и тн. се намират едни хора, които веднага се изливат на любимите им жълти павета или Орлов мост и почват да оплакват природата и да хулят тези, които искат да се развиват. Вадят се едни черни статистики, поведат едни деца, дето видите ли няма да има къде да се разхождат, оплакват се едни 30 - 50 дървета... изобщо виждаме една апокалиптична картина, до която ще доведат нашите действия и една готовност на тези индивиди да застанат с телата си пред машините и развитието на цели региони, само и само Да остане природа в България. Наизваждат се веднага едни плакати "100 000 за Пирин", " Спасете НП Пирин",  "За да останат гори в България", "Мафията вън" и други сърцераздирателни надписи.

Какво става, обаче, когато природата има нужда от тях....Когато горят стотици декари гори в НП Пирин... Къде са тези 100 000 обичащи Пирин? Къде са "Спасителите на Пирин" ? Къде са тези с децата, кучетата, бирата и ските? Няма ги ... Както казват малките деца в Банско - Боооооо, нема ги??? Цитирам малките деца, защото вече и те невярват на "еколозите", защото вече и те знаят, че това са едни добре платени кресльовци, които убиват и се гаврят с поминъка на десетки хиляди хора в туристическите райони.

Защо говоря така ли? Защото се основавам на факти: "Банско днес", тъй като сме твърдо решени да сме една различна медиа за Банско, решихме да направим едно проучване.

На 28 08 2017 година изпратихме мейли до най-големите "ЕКО" организации в България, известни с "грижата" си за природата, като цяло и най-вече природата в Пирин. Текста на нашият мейл бе следният:

"Уважаеми дами и господа,

След пристигнали множество запитвания, чрез нашият сайт www.banskodnes.com и страниците ни в социалните мрежи, се обръщаме към вас с молба да ни дадете информация свързана с пожара в кресненското дефиле:

1/ Колко от вашите доброволци участваха в гасенето на пожара?
2/ В кои райони бяха локирани?
3/ Имена на ръководителите им на терен/от РЗБОП и МВР/, за да можем да направим справка ?
4/ Разполагате ли със снимки по време на гасенето на пожара от вашите доброволци?

Оставаме на разположение и в очакване на бърз отговор от Ваша страна!

Поздрави и хубава седмица!

Екипът на BanskoDnes  "

 Мейл изпратен до:

"Зелените" - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

biodiversity.bg - Портал за българската природа

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - Nature Conservation Organisation in Bulgaria

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - Коалиция За да остане природа в България

Седмица след това отговор, така и не получихме... Разглеждайки сайтовете им виждаме тук таме "Изявления", "Декларации" и тн., че те са там и се борят със зъби и нокти да спасяват Пирин... Снимки, обаче няма, доказателства няма...Има, обаче друго - има европроекти за милиони, имат структури от безброй "ръководители" на хранилка, имат безброй места, в които са се впили и смучат, смучат.... 

И не само...те призовават... призовават министър Радев да им се извини, те обвиняват... че пожарът е умишлен :

"Призоваваме министър Радев да се извини! Учудваме се, че този пожар не бе загасен цели 5 дни. Това е именно трасето за предпочитания от правителството проект за магистралата, дано няма нищо общо! Случаят, обаче напомня друг подобен сценарий със запалването на складовете за тютюн в Пловдив." -пишат още те в Декларцията си.

 

Оставяме на вас да направите своите изводи, а тях приканваме, когато оттук нататък нещо не им харесва, когато трудолюбивите хора от Банско и района поискат развитие на района си, поискат да могат да работят още повече и децата им да останат тук, те да изразят мнението си с декларации, а не с платени протести, на платени "еколози", за добре платените им "каузи".

Разбира се оставаме на разположение и ще дадем право на отговор на всеки от организациите пожелал такъв.

 

Димитър Мацурев

Снимки: Интернет

 

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading