Новини за Банско

29 ЮНИ – НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

По инициатива на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) датата 29 юни е обявена с решение на Министерски съвет за Ден на безопасността на движението по пътищата, като по този начин се цели поставяне на акцент върху различни аспекти на безопасността на движението по пътищата.

Датата е избрана целенасочено - преди началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през месеците юли и август, за да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата.

Община Банско се присъединява към общия призив за отговорно и толерантно поведение на пътя като в последната седмица на месец юни в Детска градина “Здравец“ се проведоха множество инициативи по-случай 29 юни, обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата.

Предвидени бяха демонстрации, игри, викторини, изложби и много други инициативи, чрез които учителите затвърдиха знанията и уменията на децата за безопасното им поведение на улицата:

- Организира се изложба под наслов „Аз се движа безопасно“;

- Проведе се разходка по тротоара и правилно пресичане на пешеходна пътека;

- Децата с интерес участваха в интерактивни занимания по БДП;

- Викторини под наслов „Моето безопасно детство“

- Открити уроци на площадките по БДП;

- Демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал при ПТП.

- Беседа за професията полицай;

- Раздаване на брошури на водачите на автомобили.

Екипът на ДГ „Здравец“ гр. Банско, изказва своята огромна благодарност към екипите на Спешен център и РУ град Банско за оказаното съдействие, полезната информация, опит и безбройните усмивки, които дадоха на децата ни.

Приканваме гражданските организации, бизнеса и медиите да утвърждават безопасността на пътя с личен принос и пример.

Призоваваме всеки гражданин като водач, пътник и пешеходец към етичност, уважение, толерантност и спазване на правилата за движение.

Нека на пътя Животът винаги да бъде с предимство!

Община Банско и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Ви пожелават безопасно пътуване и спокоен летен сезон!

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading