Новини за Банско

БАНСКО СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Представители на местната власт, държавни институции, политически партии и граждански организации, ученици и учители, много граждани и гости на Банско се събраха пред паметник „Банско помни героите“, за да отдадат почит на героите на България, паднали за свободата и независимостта на нашата Родина.

Стоим на святата българска земя свободни и горди, благодарение на саможертвата на хиляди наши предци. Техните имена може би са избледнели в страниците на историята, но делата им никога няма да бъдат забравени. С всяка дума и цвете, с всяка свещ, запалена в тяхна памет, ние им отдаваме дължимото признание. Нека с действията си всеки ден доказваме, че сме достойни наследници на тези велики българи, заяви кметът на община Банско Стойчо Баненски.

Музеен комплекс-Банско и НЧ“Никола Вапцаров-1894 г.“ с емоционална програма припомниха героичното минало на града и заслугите на революционери, възрожденци и просветители от Банско, променили хода на историята и оставили своя белег в народната памет.

Кметът Баненски и председателят на Общински съвет Димитър Русков поднесоха венец в памет на загиналите за България. Пред паметника бяха положени много цветя от признателни граждани и гости на Банско.

На 2 юни, точно в 12:00 часа, сирени ще звучат в цялата страна. Мълчаливо и гордо ще се преклоним пред паметта на Ботев и подвига на всички, пожертвали живота си за Родината.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading