Новини за Банско

СИЛНО ПРИСЪСТВИЕ НА ОБЩИНА БАНСКО НА ЧЕТИРИ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

В разгара на зимния сезон, Община Банско представи своя потенциал на четири международни туристически изложения – EMITT в Истанбул (Турция), Tourism & Travel Expo в Кишинев (Молдова), International Fair of Tourism в Белград (Сърбия) и TRAVEL+ в Будапеща (Унгария).

На изложението EMITT в Истанбул, Община Банско съвместно с представители на туристическия бизнес все участие със самостоятелен деск в рамките на щанда на Министерството на туризма. В 27-то издание на изложението, се включиха повече от 600 изложители от 95 държави, професионалисти в областта на туризма, както и индивидуални туристи с интерес към ски туризма, планински, културен и фестивален туризъм. Изложението даде възможност за установяване на нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. 

От 16 до 18 февруари, Банско взе участие и на международното туристическо изложение „Tourism & Travel Expo“ в Кишинев, което тази година е най-голямото по рода си събитие в Молдова. Община Банско беше една от общо седемте туристически фирми и общински администрации, които представиха България на информационен щанд на Министерството на туризма. 

В сръбската столица Белград, от 22 до 25 февруари 2024г., се проведе 45-тото издание на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/, което е най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа.  Банско е популярна ски дестинация на сръбския пазар и бе представен потенциала на дестинацията във фестивалния и културен туризъм, спа и уелнес услугите, както и пешеходния и здравен туризъм.

В същото време, представители на „Съюза на туристическия бизнес“ представиха Банско на международното туристическо изложение TRAVEL+, където България участва като ексклузивен гост. TRAVEL+ 2024 е най-значимото събитие в Унгария с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих. 

Участието в тези четири международни изложения допринасят за утвърждаването  на Банско като туристическа дестинация, създаването на нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти. Обещаващо е, че ски курорт №1 в България ще се рекламира три месеца през 2024г. в един от най-гледаните телевизионни канали в Турция – CNN Turk.

Общината продължава своите активности в промотирането на туризма, взимайки участие на три други важни изложения през месец март: ITB в Берлин, Германия (5-7 март), ВАКАНЦИЯ & СПА 2024 в София (13–15 март) и на най-голямото туристическо изложение Ferien във Виена, Австрия (14-17 март). Тези събития предоставят още една възможност за привличане на вниманието към туристическа дестинация - Банско и установяване на нови връзки в световен мащаб.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading